dissabte, 31 de maig del 2008

Visita Presidencial




Aquest dimecres Catalans UK, conjuntament amb la LSE Cañada Blanch Centre, va tenir un convidat d'honor, en Jordi Pujol. Aquesta, però, no era la primera vegada que l'ex-president visitava la LSE. El 2005 ja vaig tenir la ocasió de conèixer-lo personalment en ocasió de la trobada que vam organitzar amb els companys de la LSE Catalan Society. En aquesta ocasió, l'agenda estava marcada per una conferència, sobre la situació política després de les eleccions del març, i la presentació del primer volum de les seves memòries. L'acte va transcórrer en un ambient molt distès i en acabar la part més "formal" de la conferència, pronunciada en anglès, en JP es va passar al català per adreçar-se directament als nombrosos catalans que ompliem la sala. No van faltar els tocs d'humor, sobretot en referència al seu domini de l'anglès, que van desfermar les rialles de la sala, i el missatge clau: "la situació del país no és ideal, però s'ha de ser optimista, hem passat temps pitjors".

Després de la conferència, el pic-pica, la presentació de llibre, amb tot el públic fent rotllana entorn d'en JP, mentre aquest, llibre sota el braç, caminava sense parar, fent cercles, explicant el que havia representat començar a escriure les seves memòries, en una escena desenfadada i directa que no desentonaria al Estats Units. Després d'això, la oportunitat pels assistents, la majoria de la meva mateixa generació, de conversar cara a cara amb l'home que ha dirigit el país durant la major part de les nostres vides i la veritat, és que, en el tracte amb la gent, dóna la sensació que et conegui de tota la vida.

dijous, 15 de maig del 2008

El govern visita Londres




Setmana plena d'activitats per als catalans de Londres...dimecres, acte de celebració del primer aniversari de Catalans UK, amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Carod Rovira, el conseller d'interior, Saura, el director de l'Institut Ramon Llull, Bargalló i tot un megacrack de la comunicació, en Miquel Calçada, "Mikimoto", que va acabar el seu discurs amb un molt britànic "Déu salvi la Reina!", amb el que, tot sigui dit, el vicepresident va discrepar una mica, més que res per coherencia republicana.

Dijous: al migdia inauguració de la delegació de la Generalitat a Londres i a la tarda acte d'entrega de la col·lecció Bernat Metge i conferència de Josep Lluís Carod Rovira a la London School of Economics sobre l'acció internacional de Catalunya. Algunes dades interessants que han sortit durant el discurs, sembla ser que el català és la desena llengua en traduccions del món i la vintena amb més presència a internet. Això últim ja m'ho crec més, sobretot si comptem l'aportació dels blocaires de la capital del Maresme (ja sabeu de qui parlo!).

diumenge, 4 de maig del 2008

I ja en van 4!

Aquest estiu Continental doblarà la freqüència dels seus vols Barcelona-Nova York a dos diaris, el que suposarà que, com a mínim fins a l'octubre hi haurà 4 vols diaris directes a la "Big Apple". Sí, ja sé que això és poc comparat amb altres ciutats europees, que molts d'aquests vols porten sobretot turistes i que el simple fet que això sigui notícia és un símptoma que no tot acaba d'anar bé...però tot i així trobo que és una molt bona notícia que aquesta ruta s'estigui consolidant, que hi hagi prou massa crítica de viatgers per a omplir els vols i que, encara que ho tenim difícil per a ser un hub transoceànic, hi ha potencial per anar millorant i estic segur que així serà...