dilluns, 21 de maig del 2007

Més sobre aeroports

Per complementar el post anterior, afegeixo uns quants links addicionals:

Article amb molts links interessants sobre el present i futur de l'aeroport de Barcelona i la seva importància per a l'economia catalana.

Llistat de companyies que operen vols directes de llarga distància des de Barcelona:

Delta Airlines: New York (JFK)-diari i Atlanta-diari (estiu)
Continental Airlines: New York (Newark)-diari
US Airways: Filadèlfia-diari (estiu)
Singapore Airlines: Singapur- 3 setmanals
Aerolineas Argentinas: Buenos Aires -2 setmanals
Avianca: Bogotá-2 setmanals
Air Transat: Montreal-1 setmanal (estiu)

En cap cas, però, s'hi troba la companyia Iberia, i remarco això perque en alguns llocs, com en la aquesta pàgina oficial de l'aeroport, s'hi anuncien uns suposats vols directes d'Iberia que en realitat no existeixen. Per exemple, els que llegiu aquest blog des dels USA podreu comprovar com s'anuncia el vol directíssim Barcelona-Chicago, una informació enganyosa, perquè s'ha de canviar d'avió a Madrid. Si Aena tractés igual totes les companyies també haurien d'incloure com a destins des de Barcelona totes les ciutats a les que es pot arribar fent escala a Frankfurt, París, Amsterdam, etc. Que no us donin gat per llebre!

3 comentaris:

Arnau ha dit...

Tens tota la rao Miquel. Pel que fa al vol, Chicago-Barcelona, que faig diverses vegades a l'any, si heu d'agafar Iberia (que no us ho recomano) efectivament trobereu que hi ha aquest "vol directe". Fins i tot a atencio al client es pensen que es directe, pero en ralitat l'unic que no canvies es el codi de l'avio a Madrid. De totes maneres, si a l'hora de comprar el vol esculliu aquest, us estalviareu uns 10 euros en taxes.

Anònim ha dit...

Al teu llistat s'hi hauria d'afegir el vol Barcelona-Filadefia de US Airways. Es mes barat que el vol d'Iberia o Delta, i posats a fer escales tan se val fer escala a Filadefia o a Madrid.

Miquel ha dit...

Tens tota la raó Néstor! Són pocs i encara me'n deixava un! Gràcies per recordar-m'ho! De fet, suposo que tu fins i tot en tens prou en agafar el tren per poder agafar aquest vol...en tot cas per al viatger que arriba des de Barcelona, Filadelfia és un bon punt per enllaçar amb moltes destinacions americanes amb US Airways.

En quant a les escales, com menys millor, siguin quines siguin, però en aquest cas volia remarcar no el fet de fer escala o no sinó el fet que Iberia i Aena donen informació incorrecta que pot portar a equívocs. També es competència deslleial amb les companyies que si que han apostat per Barcelona posant-hi vols realment directes. Si es tractés d'unes caves que venguessin vi de taula com si fos reserva suposo que el Dept. de Consum ja ho estaria investigant...

Aqui n'hi ha una mostra:
www.consumer.es/web/es/viajes/2007/04/10/161